Bezoekje aan Lego Store Amsterdam

Tja als je een legofan in huis hebt (en eigenlijk zelf een grote lego-nerd bent) kan een bezoekje aan de pas geopende Lego Store natuurlijk niet uitblijven. Ik had Quinten beloofd dat we zouden gaan kijken en belofte maakt schuld.

Waar ik alleen geen rekening mee had gehouden.. de opening van deze store viel gelijk met black friday. En waar ik geen rekening mee had kunnen houden.. ik heb vorig weekend mn teen gebroken. Niet echt een geweldige combi om door de drukte van de stad te hink-stap-sprongen. Ik dacht slim te parkeren bij de Bijenkorf nou ja slim.. financieel slim niet , is dit wellicht de duurste parkeergarage van nederland?

Terug naar het onderwerp 🙈 we gingen op naar de Lego store in de kalverstraat in Amsterdam. Buiten stonden paaltjes bij de ingang maar er was buiten gelukkig Geheel tegen mijn verwachting (en angst 😉 ) in geen drukte.

We kregen voor het binnengaan direct allemaal incl Chloë een Legostore Amsterdam tegeltje in onze handen gedrukt. Ontzettend leuk. Binnen werden we ook vriendelijk begroet door het personeel en konden we een fotomoment in de gave molen niet voorbij laten gaan.
Zo gaaf gemaakt.

We wilden ook graag boven kijken. De trap is in Hogwarts kasteel thema maar omdat we de buggy meehadden moest dat wel per lift. (Ik haat liften) maar goed deze is Opzichzelf al zoooooo de moeite van n kijkje waard. Wow! Binnenin hangen allemaal Lego Harry Potter schilderijen. Echt waanzinnig gaaf!

Boven kon je je eigen lego poppetje ontwerpen. Dat wilde Quinten erg graag doen. Er moest wel ff geduldig op het printen gewacht worden. Terwijl Michael bij Q bleef wachten ontdekte ik de rest van de winkel met Chloë. Helaas werd deze het nogal zat om in de buggy te zitten. Ze kan nog niet zelfstandig lopen dus veel opties zijn er dan niet. Tot ik t Duplohoekje ontdekte.

Een leuk klein speeltafeltje waar leuke bouwwerkjes op stonden. STONDEN tot mijn dochter langs kwam 🤣🙈 Ze is nog meer een sloper dan n bouwer maar ze doet haar best. Ze was ontzettend in haar element met de blokjes en de fguurtjes. Thuis hebben we ook net de duplo naar beneden gehaald en n heus bouwtafeltje gemaakt. Ze vind t echt leuk al is er nog niet echt sprake van serieus bouwwerk.

Er kwam n lieve medewerkster bij haar zitten en deze kreeg gelijk wat blokjes in handen gedrukt van onze gewoonlijk wat kat-uit-de-boom- kijkende dochter. Sharing is Caring toch? Dat heeft ze in ieder geval goed begrepen. Ze had de grootste lol met deze dame genaamd Marcia uit Brazilië. Obrigada Marcia!

Chloë heeft zich uiteindelijk n half uur aan het tafeltje vermaakt. We verzamelden nog wat leuke december cadeau’s en terwijl Michael deze ongezien naar de kassa moffelde verzameld ik al mn moed voor de liftexperience naar beneden.

Buiten hebben we nog ff onze handen gescand in t raam. Dat is nog zo’n leuke feature. Je krijgt dan te zien wat jij bent 🙈 Ik was Robin van Batman. Quinten kreeg tot zijn mix van ergernis En hilariteit Unikitty als alter ego en Michael the Joker 🤣

Al met al was t een ontzettend leuke ervaring en zullen we zeker nog een keer gaan. Je kijkt er echt je ogen uit. Met VIP pas ( die gratis is) krijg je leuke extra’s. We ontvingen een leuke lego brick sleutelhanger bij het pasje en bij onze aanschaf een Black Friday tegeltje en een zakje Lego Creator met de kerstman erin.

De mensen die er werken zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Vergeet zeker ook de lift niet te bekijken! Wel een minpunt. Doordat De legostore zich in een hoog smal pand bevind is het binnen zeker bij wat drukte erg krap. Verder niets dan lof! Quinten was helemaal enthousiast en blij en daar worden wij ook blij van. Sowieso hebben we allemaal onze ogen uitgekeken. Een aanrader dus!

Ben je al bij een Legostore geweest? Laat je weten wat je ervan vond?