Disneyland Parijs

Onze kersttrip naar Disneyland Parijs liep heel anders dan we verwacht hadden….

Donderdag 28-12 Vanavond is Het kerstdiner op school. Chloë heeft haar kleertjes zelf klaargelegd gisteren. Helaas blijkt ze deze ochtend koorts te hebben. We kijken het even aan maar moeten haar uiteindelijk toch afmelden. De eerste kerstviering op school loopt ze dus mis. Hopelijk knapt ze voor morgen op. Het is waarschijnlijk de spanning denk ik nog…

Vrijdag 29-12 Ze heeft nog koorts , hier kunnen we niet omheen. We bellen met Disney en de verzekering. Wat moeten we doen? wat kunnen we doen? Ze verheugde zich hier al zolang op. We kunnen niks anders doen dan de boeking laten staan en gaan waneer ze zich beter voelt. Ook al verliezen we daarmee iedere dag dat ze ziek is. Opschuiven bleek alleen te kunnen in een upgrade kamer en dan kwam er 1000 euro bij. We besluiten voor nu om thuis te blijven , af te wachten en ons verlies te nemen. We zouden s’middags vertrekken omdat Quinten dan pas vrij heeft. Voordat hij opgehaald moet worden besluit ik Chloë toch nog n keer te temperaturen. Uh wat is dit? een normale temperatuur , geen verhoging , niks! Oke wat nu? de opvang van de honden hadden we ook al gecontact dat t m vandaag niet ging worden.

Zelf is Chloë dolenthouiast mam als ik beter ben kunnen we dus gewoon gaan!!! ze staat blij te springen. Mijn hoofd tolt inmiddels. Ik weet t echt even niet meer. Ik app met de hondenoppas en Michael hakt de knoop door. We gaan! : ) het is vast gewoon de spanning geweest en Frankrijk is toch geen derdewereldland? En dus vertrokken wij aan het eind van de middag vol goede moed toch nog naar Parijs.

We kwamen laat in de avond aan bij het Newport Bay hotel. Wow wat een sjiek hotel , de entree en de lobby zag er heel indrukwekkend uit. We werden heel vriendelijk ontvangen en vertrokken snel verwachtingsvol naar de kamer. Op het eerste gezicht oogte het zo mooi! Prachtig! … Op het tweede gezicht zijn de sporen van intens gebruik en veroudering wel goed te zien. Maar ach we zijn er.. De rest is voor morgen.

De bedden zien er superuitnodigend uit. 2 Queensize bedden vol met Fluffy kussens. Kussens zijn meestal het grote gebrek in hotelbedden dus dit oogt veelbelovend. Chloë wil bij mama. Nou ben ik zo iemand die als een eskimo in bed gaat , altijd koud. Maar deze kamer is bloedheet! Ik ga er snachts nog uit om te trachten de temperatuur aan te passen maar dat blijkt helemaal niet mogelijk te zijn. Het wordt een lange broeïerige nacht.

Zaterdag Er is Magic Hour bij de boeking inbegrepen dat was ook de reden om voor een parkhotel te gaan. Helaas zijn we allemaal wat brak en verloopt de ochtend trager dan gepland. Chloë blijkt ook nog eens verhoging te hebben. We gaan een paar uurtjes het park in , ik ben blij dat ik de buggy mee heb. De wandelroute van hotel naar park is heel goed te doen en is zo mooi langs het meer. Chloë is moe en wil in de buggy. We doen vandaag een paar dingetjes gelukkig stroomt alles goed door en hoeven we nergens lang te wachten. We pakken de stars on parade mee en hebben een fijn rustig plekje. We staan vooraan langs de stoep. Kapitein Haak en een van de dwergen geven Chloë een high five. Ze straalt even! Daarna zit ze gecrasht in de buggy en besluiten we ondanks het vroege tijdstip om terug naar het hotel te gaan. Misschien helpt het om even te chillen en kunnen we daarna weer terug. Mevrouw wil heel graag naar het “schlembad” Mag dat? oke we gaan heel ff zwemmen en dan ga jij daarna ook even slapen. Is dat oke? Ja oke maar wel met de Ipad dan.

Kerstavond. Waneer Michael met de kinderen naar het zwembad vertrekt zet ik de kerstverrassingen klaar. Als ze terugkomen kijken ze enorm op. En zijn ze dankbaar en blij met hun cadeau. Ondanks de opwinding krijgen we Chloë toch overtuigd om even te “chillen” Ze valt wat later dan we hadden gehoopt in slaap. Ze snurkt hard , ze zal de slaap nodig hebben. We kunnen het niet over ons hart verkrijgen om haar wakker te maken. De mannen gaan op voedseljacht in Disney Village. En zo vieren wij kerstavond , op onze kamer in Newport Bay met een Mc Donalds menu. Het is iets anders dan we ons hadden voorgesteld , maar wel heel erg lekker! : )

Zondag. Een redelijk goede dag. Veel dingen gedaan. Ontbeten bij Annette’s Diner met een heerlijke English Breakfast met gebakken eieren , spek , bacon , toast , marmelade en pannekoek. We deelden en wisselden wat (ik ben niet gek op worstjes en spek)

S’ avonds hebben we bij onze favoriet Rainforrest Café gegeten.We konden gelijk doorlopen , en dat met kerst? Met de bewegende dieren en prachtige fish tanks is dit echt ons favoriete restaurant. Het eten is heerlijk en de toetjes mmm!

Na het eten was Chloë erg moe en omdat we de volgende dag vroeg op moesten besloten we om direct na het eten naar het hotel terug te gaan.

Maandag. Om 08.15 hadden we ontbijt met Caracters. Ik vind dit echt een aanrader. Alle figuren lopen langs je tafel. We hadden deze dag Tijgetje, Ieoor , Goofy , Pluto en Pinoccio. Helaas bleek Chloë echt niet in haar doen en keek als een bang hertje waar ze normaal juist heel uitgelaten is in haar doen en laten. Zo sneu , ik ken haar zo totaal niet. Ze had hier van tevoren zo naar uit gekeken.

Ik wist dat ze ook heel graag Mickey wilde ontmoeten dus we gingen naar het huis van Mickey waar ze de meets & greets doen. Dat was zo leuk! Er werd uitgebreid de tijd genomen voor een ontmoeting en leuke foto’s. Toch bleef Chloë wel heel timide voor haar doen.😅

Chloë mocht kiezen wat het volgende werd. Ze wilde naar Stitch en Minnie Mouse ontmoeten. Voor die laatste stond een rij van 1.5 uur en gezien haar hangerige staat hebben we dat dus maar gelaten. Voor de avond hadden we restaurant Chez Remy geboekt maar omdat chloë niet oke was besloten we voor iets gemakkelijkers te gaan. We sloten aan voor Annette’s Diner. Er kwam een dame v an het restaurant checken met hoeveel mensen iedereen was. Ze stopte toen ze ons zag en riep iets van Oh No car…card come with me please! Quinten stond achter mij en ik vroeg aan hem wat hij in hemelsnaam gedaan had 🤣 We werden uit de rij gehaald…. We volgden haar op commando en toen legde ze uit dat het absoluut niet de bedoeling is om iemand met een Priority pas te laten wachten 😅 Pfiew haha. Oké weer wat geleerd. We kregen dus meteen een plekje en hebben heerlijk gegeten. Chloë vond het heel interessant dat ze op rolschaatsen bedienden. Het ijsje hoefde ze echter niet. Echt nog niet haarzelf.

19.00 lag iedereen weer op bed. Wederom geen avondshows kunnen gaan zien.

Dinsdag de laatste dag Disney. Eigenlijk zouden we deze dag zeker de avondshows mee pakken maar nu voelde Chloë zich helemaal niet lekker. ze wilde wel heel graag geschminkt worden en Minnie zien. We hebben geen gebruik gemaakt van de extra tijd (magic hour) s’ochtends. We deden heel rustig aan. We hebben kunnen doen wat ze wilde , eerst schminken toen de Disney Juniors show. De show vond ze superleuk en we zaten helemaal vooraan. Er werd in de show gedanst en gezongen en er viel confettiregen , de droom van iedere kleuter 😁

Bij de Minnie ontmoeting was ze ingestort. Het moment waar ze zo naar had uitgekeken. Kind was helemaal op. We besloten hierna naar de auto te gaan. Zelf zei ze ik wil terug naar het vakantiehuisje…ik wil straks terug als ik me beter voel. Slik…

Het was erg druk onderweg. Op de terugweg naar huis pikten we onze hondjes op van hun vakantie paradijs.

In de auto huilde Chloë ze had oorpijn zei ze en heeft voor de rest alleenmaar geslapen. Echt totaal niks voor haar. Thuis gekomen hebben we de doktersdienst gebeld. We mochten langskomen. Ze had een middenoorontsteking welke op de terugweg geklapt is. Dit verklaard waarom ze zo uit haar doen was geweest. Ze kunnen er ook ontzettend moe van worden. Gelukkig voor haar was het nu open en kon alle zooi eruit lopen. Ze knapte ook snel weer op.

Het was natuurlijk allemaal heel anders dan gepland maar daar doe je niets aan. We hebben geprobeerd het beste ervan te maken en hebben de beslissing om te gaan met de beste intenties genomen. Er komt wel een herkansing hebben we besloten. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

+ en _

– Het hotel was overigens het meest smerige wat we ooit hebben gezien. Voor zo’n luxe hotel , dat blijkt dus vooral (niet zo) schone schijn. Dat was ook een enorme tegenvaller. Omdat Chloë zo uit haar doen was en de focus daarop lag heb ik daar te weinig mee gedaan. Om eerlijk te zijn , in een andere situatie had ik direct verzocht om een ander aanbod. Voorheen verbleven we altijd off site in het Vienna Dream en hebben het daar altijd als zeer prima ervaren.

+Het voordeel van op het park verblijven vind ik wel dat je zo het park oploopt , een mooie route ook nog langs het meer. En de security waar je doorheen moet gaat veel sneller. Normaal gesproken hadden we de Magic time ook goed kunnen benutten dus dat vind ik zeker een meerwaarde van een Disney Hotel. Plus dat je tussendoor even een break kunt nemen bijvoorbeeld om even lekker te zwemmen is zeker met een kind met ass of een jong kind heel handig.

Favorieten. Dit zijn onze aanraders : Annet’s Diner voor zowel ontbijt als diner. Leuk voor de kids. Datzelfde geld voor het Rainforrest Café beiden vind je in Disney Village. Je kunt er zo binnen lopen zonder reservering maar ga vroeg. Ook leuk om te doen is bij Victoria’s aan het eind van de winkels op mainstreet , rechts om de hoek. Je vind er heerlijke kleine gebakjes en milkshakes. Prinsessenwaardig.

Wie nog een hele goede tip wilt om de parade te zien vanaf een rustiger plek bericht me gerust 😉

Als je zelf nog leuke tips & tricks hebt laat je die dan in een berichtje hieronder achter?

Geef een reactie