Bijna 2

Nou ja bijna. Verder van de anderhalf en dichterbij de twee. Nou ben ik altijd al wel iemand geweest die “los” gaat met t plannen van een verjaardag. Als kind was ik gek op verjaardagen. ik kon daar al maanden van tevoren mee bezig zijn en dagdromen over hoe mijn perfecte verjaardag er uit zou zien. Wat voor taart er zou zijn , wie er zou komen en natuurlijk wat ik zou krijgen. Ik kon me daar zo op verheugen. Beneden komen in een prachtig versierde kamer. Heerlijk vond ik dat!

Ik heb dat nog tot ver in de volwassenheid volgehouden , ondanks dat mijn partner helemaal niets heeft met verjaardagen. Bij mij thuis werden verjaardagen uitbundig gevierd , ook die van mijn ouders. Bij hem niet. Bij ons kwam standaart een huis vol visite. Mn moeder haalde en maakte allerlei lekkere hapjes en voor iedereen was t juiste drankje. Ik vond t altijd heerlijk om van tevoren alles klaar te zetten. Het helpen bedienen minder : ))) Sinds mijn ouders zijn overleden is mijn eigen behoefte om mijn verjaardag te vieren weg. Toen was de glans er voor mij af. Maar de verjaardagen van de kinderen worden altijd gevierd.

Over een paar maanden komt er weer een verjaardag aan. De tweede voor mijn kleine meisje. En deze mama droomt al van een super verjaardag. Wat voor kleuren , welk thema , doen we wel een thema. Of doen we alles roze! 😍 Wat voor taart gaat het worden? ik heb inmiddels natuurlijk al heel veel plaatjes bekeken , en opgeslagen 😂

Het zal mischien dan anders worden als er nog corona maatregelen zijn maar dat zal de pret er zeker niet minder om maken. En de versiering , de taart en het cadeau zijn ook een beleving en maken een blijvende herinnering ook als er geen groot feest is.

Vorig jaar hadden we ook leuke foto’s laten maken , een cakesmash en gelijk een familieshoot. Eigenlijk zou ik nu wel zoiets willen 😂 Het gaat allemaal zo hard. Deze momenten tellen en mogen best vastgelegd worden toch?

En , wat geef je een 2 jarige? Ik hou zelf ook van mooie dingen en zolang het kan zal ik mn best doen ze iets heel moois te geven , wat bij ze past. Als ik iets geleerd heb van onze inmiddels niet meer zo kleine prins , is dat meer qua hoeveelheid niet betekend beter. Al blijft het snachts door mij opgebouwde volledige eiland Sodor met over de voorgaande maanden heen verzamelde trein en baanonderdelen wel episch 😂 Dat gezichtje van onze toen kleine Thomas de trein fan smorgens zal ik nooit vergeten.

Maar nu , een totaal ander kind. Ik vind het heerlijk om het internet af te struinen naar leuke cadeau ideetjes.

Chloë vind giraffen en eigenlijk alle diertjes wel leuk , knuffel muisjes en konijntjes , ze kijkt graag naar Masha de Beer , nijntje en de teletubbies. Ze houd van auto’s , voetballen , spelen in de zandbak en klei. Ze is dol op haar armbandjes en haartierelantijntjes. Boekjes zijn ook erg leuk. Ik zou graag iets kopen waar ze wat langer iets aan heeft. Waar ze nu al iets mee kan maar nog heel lang mee kan spelen. Een mooi poppenhuis? , een loopfiets? of een grote watertafel? Al deze dingen hebben voor en nadelen.

Een poppenhuis is gelijk wel weer een groot ding in de kamer maar wel heel leuk (vind mama 😁) Zelf was ik echt een Barbie meisje. Nou is zij daar nog wel even te jong voor maar er zijn ook leuke kleine muizenfamilies bijvoorbeeld die wel geschikt zijn voor kleine muisjes 🐭 Dat is gelijk het voordeel de kleine dingetjes om erbij te sparen en om aan anderen te kunnen vragen. Maar dan nog welk poppenhuis? Ik zie de meest prachtige exemplaren. Schattig wit van of groot en statig zoals dit Victoriaanse huis. Trouwens ben ik nou zo weird of is een gebrek aan trappen gewoon heel apart? Of maakt dat voor een kind totaal niet uit?

Victoriaans poppenhuis van Plantoys
poppenhuis van Little Dutch

Een loopfietsje is natuurlijk behalve leuk vooral ook een nuttig cadeau. Ze zeggen zelfs dat een kind wat gewend is op een loopfiets ook eerder leert fietsen.🤔 pluspuntje voor de loopfiets!😊Chloë heeft nu een inmini driewielloopfietsje. Daar gaat ze redelijk graag op. Persoonlijk lijkt ze mij ook nog zo klein , maar dat kan ook in mijn ogen zo zijn 😉 Deze vind ik in elk geval erg leuk:

Een watertafel is een goede investering weet ik al van onze zoon. Hij had vroeger een piratenschip en die heeft jaren voor megaveel speelplezier gezorgt. We hadden er uiteindelijk zelfs twee. een schip en een combi met zandgraaf geval. Hadden we toen maar geweten dat er nog een prinsesje op komst was 🤔 Maar de piratenboot en de zand/watertafel is op mp beland en een ander kindje blij gaan maken. Een watertafel is dus echt een leuk cadeau. Ik weet ook dat ze het zelf leuk vind. We hebben zo’n miniwaterbakje waar ze veel schik mee heeft. Het nadeel van deze optie is dat Chloë half September jarig is en er dus van de zomer nog maar een betrekkelijk korte tijd mee kan spelen totdat het seizoen weer afgelopen is. Wie weet kom ik voor volgend seizoen wel een tweedekansje tegen 😉 Daar hou ik ook wel van.

Hier nog wat andere enorm cute wannahaves die ik online ben tegengekomen en ik zeker wil onthouden en ter inspo met jullie wil delen. Voor de verjaardag , de decembermaand of een gewoon omdat/als het kan moment 😍

Wat zouden jullie doen? Of wat heb je gegeven voor de tweede verjaardag? heb je een volledig andere leuke cadeautip voor mij? En hadden jullie een thema of gewoon de lievelingskleur van je kind?

Let me know!

Liefs ,

😘

Carolina

Geef een reactie