Gouden vondsten & Miskleunen. De wereld van de babyzooi.

Zo bijzonder hoe dat werkt. Bij het 1e kindje weet je nog niet beter en als je net als ik een niet praktisch ingestelde clueless shoppingqueen bent die op een roze (nou ja blauwe dan) wolk zweeft.. tja dan gaat er wel eens iets mis.

Een van onze grootste missers was een achterlijk dure babyswing. Wat we dachten:

Hoe cool eigen muziek op de speakers en een afstandsbediening!

De realiteit: Je drukt eerder ’t voorgeprogrammeerde riedeltje en de afstandbediening raakt standaard zoek. Bovendien kalmeerde het swingen ons kind niet en dus stond er n loei van n apparaat werkloos in de kamer te staan.

Of onze prachtige wit glanzende design kinderstoel. Tja ’t doet wat het moet doen, maar dat doet een simpel stevig exemplaar van ’n Zweeds warenhuis ook en die is wel iets gemakkelijker schoon te maken en is ook gewoon van het baby erin zetten klaar. Daarbij als je de onvermijdelijke krassen in het hoogglanzende kunststof onderstel van je stoel krijgt wat de zon zo heerlijk uitlicht dan heb je wel even de pest in.

Door naar de baby wasemmer. Wij hadden een parelmoer kleurige emmer op een prachtig sierlijk mat zilver onderstel. Het oog wil immers ook wat. Sta je dan te klootviolen omdat je met je je washandje niet makkelijk bij de onderkant van de baby kunt komen. Nee dat was het dus ook niet voor ons.

Net als toen ik dacht heel slim te doen door tijdens de zwangerschap als er aanbiedingen waren vast verzorgingsspullen groot in te slaan. Ik had fanatiek een jaarvoorraad Zwitsal spulletjes verzameld en wat denk je… Kon mijn lieve zoon met zn ubergevoelige huidje daar helemaal niet tegen.

Een van de grootste gouden vondsten was de Senseo voor de baby De Beaba wat een ideaal apparaat. Een warm flesje in n handomdraai. Top! Vooral s’ nachts ; )

Nog zo’n topper zodra ze kunnen staan: een watertafel Wat heeft hij daar veel plezier van gehad. We hadden toen ’n piratentafel van Little Tikes. Ik ga er zeker weer een aanschaffen. Waarschijnlijk wel een meisjesachtige variant want we zijn dol op roze ; ))

We hebben later ook een combitafel gekocht waar je aan een kant zand in kon doen met een graafmachine. De andere kant kon dan water en zat n bootje etc bij Met een fleurige parasol erbij. Rib uit mn lijf maar hij heeft er zo ontzettend veel plezier van gehad. Omdat we t bootje al hadden hebben wij deze voornamelijk met alleen zand gebruikt. Iets later werd dat kinetisch zand hip. Dat lijkt me helemaal handig erin. Ook makkelijk als je binnen wilt kunnen gebruiken. Knoeidoei.

Nog iets superhandigs een puzzelboek (nee ik bedoel geen woordzoekers ; )).

Een boek met kartonnen puzzels erin Stop je lekker in de tas en je hebt altijd leuk vermaak bij de hand. Superhandig tafelvermaak ook tijdens het wachten als je uit eten gaat.Wij hadden een leuke van Thomas de trein en van Woezel en Pip voor Quinten. Helaas heb ik bijna niets bewaard maar op de Babyshower heb ik er een voor Chloë gekregen echt ’n topcadeau!

Nog een topper, een badpuzzel. Die van ons was van Bumba en kwam volgens mij van de Wibra daar is echt eindeloos mee op de douchetegels geplakt.

En een flop: we hadden zo’n driewieler met duwstang op de kop getikt. Wat een draak van een ding was dat! duwde vreselijk echt n rugbreker waar je lamme armen van kreeg. Zo niet handig.

Waarschijlijk schieten me steeds meer dingen opnieuw te binnen en wordt deze blog continue ge-update : ))

Wat zijn jullie absolute baby/peuter musthaves of mustleaves? En je domste aankoop ever? Tell me! : )

Liefs,

Carolina

Geef een reactie