De Apenheul

Zoals ik al eerder liet weten zijn wij dol op uitstapjes. We proberen in de weekenden vaak tijd te maken voor een bezoek aan een leuk pretpark , dierenpark of evenement. Via een linkje van Kek mama kon je afgelopen weekend met een leuke korting tickets voor de Apenheul bestellen. Er was mooi weer verwacht en Quinten is dol op de apenheul dus dat was een no-brainer. Omdat ik hele grote drukte verwachtte besloten we vroeg te gaan , zodat we er gelijk bij opening zouden zijn. Het viel allemaal reuze mee P plek genoeg en qua drukte bleek het heel goed te doen.

Quinten kreeg van ons een spotterspakket mee en begon enthousiast alle apen die op de lijst stonden te spotten. Hij is normaal ontzettend snel afgeleid door zn ADHD maar deze taak werd uiterst serieus genomen. Aanrader!

We hebben helaas geen aapjes op de kinderwagen gehad , mischien hielp mijn luipaardprint jasje ook niet heel erg mee haha. Chloë zat vandaag voor het eerst in de buggyseat in de bugaboo Ze keek haar oogjes uit , vooral naar alle voorbijgangers. Zo leuk weer een stap vooruit in de ontwikkeling.

omdat ze nog zo klein is en sliep toen we bij de show aankwamen mocht de wagen gewoon mee naar de presentatie bij het gorillaeiland.

Zelf vind ik vooral de losloopgebieden erg leuk en de presentatie bij het gorillaeiland. Het is een mooi goed onderhouden park met zeer vriendelijke medewerkers maar op de een of andere manier wordt ik er ook lichtelijk claustrofobisch met alle gebaande paden.Voor mijn gevoel komt er geen eind aan. Ik hou van keuzes dat je zelf mag uitmaken of je links of rechts gaat , mischien is dat het.

Quinten vond het geweldig , die was in de gloria en de kleine meid vond t vooral heerlijk om rongereden te worden. Het park leent zich echt voor een dag uit , je hebt ook wel wat tijd nodig om het park te doorlopen hier ben je niet in een paar uurtjes doorheen. Quinten genoot ook van de speelplekken met klintoestellen. Halverwege het park is ook een draaicarrousel. De kinderen waren blij en dat is het allerbelangrijkste. Als de kinderen genieten dan genieten wij als ouders ook.

Toevallig werd ik er van de week op gewezen dat dat niet zo vanzelfsprekend is. Natuurlijk zouden we allemaal ons leven geven voor ons kind maar doe je ook dingen die je minder of helemaal niet leuk vind? of doe je t dan gewoon niet? Ik ging ervanuit dat dat de normaalste zaak van de wereld is om je zogezegd te schikken in het lot. Of in mijn geval bijvoorbeeld het leed dat een kinderspeelparadijs heet (gruwel). Indoor speeltuinen vind ik absolute horror , kinderkrijspaleizen. Ik ben meer een dierentuinmoeder dan een pretpark moeder maar ga wel mee of we verdelen. Mamadag en papadag , een op een tijd. Op zulke dagen ga ik bijvoorbeeld met Q naar de bios en Michael gaat met hem naar het gamemuseum.

Toch kom ik er steeds vaker achter dat er ook ouders zijn die dat helemaal niet doen. Die pikken zeg maar de krentjes uit de pap maar laten de pap staan. Die doen niets wat ze zelf niet leuk vinden. Zo had ik laatst een gesprek met een kindje dat vertelde dichtbij een aantal kinderpret locaties te wonen. Toen zei ik oh dan ben je daar vast vaak geweest. Nee hoor een keer maar zei ze , mijn ouders vinden het niet leuk. Tja dat kan natuurlijk ook dacht ik. Zo zijn er ook die activiteiten op school bijwonen standaard overslaan , simpelweg omdat ze het doodvermoeiend saai vinden.Die doen niet aan kinderbingo , theateropvoeringen , meekijkdag of de kerstborrel voor ouders tijdens het kerstdiner. Hoe doen jullie dat? Zet je je eroverheen en ga je puur omdat het je kind blij maakt toch , of is het een absolute nee? Wat zijn jou favoriete activiteiten? wat echt niet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

liefs ,

Carolina

Geef een reactie