De grote voedingsuitdaging

Ja je leest het goed. Uitdaging! Wat heeft zo’n klein mensje al een hoop wilskracht. Altans als ze iets niet willen. Toen de 4 maanden naderde heb ik in alle enthousiasme fanatiek een Beaba Babycook aangeschaft. Dat leek me wel handig (en ook gewoon een cool hebbeding) want ik ging natuurlijk alles vers maken voor mijn kleine prinsesje. Zoonlief heeft zich prima gered met potjes maar deze keer zou ik het perfect doen en alles zelf klaarmaken en alles biologisch uiteraard. Nou dat was heel leuk bedacht, vooral toen de praktijk uitwees dat mijn lieve kleine honnepon met 4 maanden nog helemaal niet toe was aan hapjes en steevast alle medewerking om een hapje te accepteren weigerde.

Tot we op een ochtend bij onze favoriete koffiespot zaten en mevrouw mee begon te smakken. Volgens mij heeft ze trek zei ik , we haalden bij de naastgelegen drogist een knijppakje fruit en waarempel het ging erin. Toen volgde plan B de wereld van de babypotjes en pakjes. De keuze is reuze. Assortiment in overvloed. Tja wat kies je…Uiteindelijk besloot ik maar een arsenaal aan kant en klare hapjes in te slaan. Verschillende soorten en smaken. Dan zou er toch iets bijzitten wat er wel in gaat. We hebben Organix , Ella’s Kitchen Olvarit HIPP En dat gaat allemaal heel wisselend.

Inmiddels is ze ruim 6 maanden ze eet ook wel n hapje vers mee van de 3 x proberen is er 1 succesje zeg maar. Wat aardig gaat zijn worteltjes en bietjes. Voor wat de potjes betreft de echte maaltijden gaan er niet in. Die spuugt ze steevast met een vies gezicht en kokhalsbewegingen uit. (jup al een echte dramaqueen)

Vandaag hebben we onze eerste boterham overwinning behaald! na zoveel keer proberen werd steevast direct uitgesuugd zodra ze de structuur van het brood opmerkte. Maar nu dus missie geslaagd een paar stukjes met margarine en Olvarit peer erop gesmeerd dat ging er zeer goed in. Ik lig helemaal in een deuk hoe dat gaat ze gaat er heel hard bij snuiven en trillen van enthousiasme als ze iets lekker vind. Hilarisch. Het is echt nog allemaal uitproberen.

Ik vind t nog wel moeilijk om een goed ritme / balans te vinden hierin. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat doen. Op www.nutriciavoorjou.nl heb ik handige schemas gevonden. Leuke recepten , voedingstips zijn natuurlijk welkom. Laat je een berichtje achter?

De favorieten van onze kieskeurige tante tot nu toe , vers zijn de worteltjes favoriet , een geprakt banaantje gaat er ook wel in.

  • Ella’s kitchen sweet potatoes pumpkins apple blueberry
  • Ella’s kitchen pruimen
  • Olvarit Peer
  • Organix apple pineapple coconut

ongetwijfeld komt er nog een vervolg over dit onderwerp

Liefs ,

Carolina

Geef een reactie