Dagje Amsterdam

Deze stad zullen jullie regelmatig voorbij zien komen op mijn blog.Wat hou ik van deze stad. 😍 Onze kinderen zijn er geboren dus dat is ook een groot pluspunt natuurlijk.

Wat ik zo heerlijk aan Amsterdam vind? De diversiteit , de anonimiteit , de taal. Ik hou van t geluid van de trams , de geur van wiet , de prachtige oude geveltjes , de gezellige grachten. Als Gooisch meisje gezegend met een plat Hilversums accent wordt ik nog wel eens bij wijze van grap herhaald maar hier praat iedereen zo en nog veel “platter en denk ik hèhè my kind of people 😉

Op het moment loopt mijn hoofd over. De drukte van de stad overstemd de drukte in mijn hoofd. Ik heb dat echt nodig om op te laden , energie van te krijgen ,om inspiratie op te doen.

We starten vanaf de toren waar mijn grote liefde zijn kantoor heeft. Helaas bleek in de P garage onze kleine passagier nogal te stinken. Tijd voor een schone luier voor prinses poopiepants dus. Ik heb zelf een (fijne vind ik) hoge auto maar nu waren we met de lage slee van mijn wederhelft tja…. dan maar op de kofferbak. Geen Weezee dan maar de kofferbak van een Bee-Em-Wee.

Na de schone pamper namen we het pontje naar de stad. Heerlijk vind ik dat lekker even over het IJ en het is gratis. Als je in Amsterdam bent zeker eens doen. Chloë zat weer in de draagzak , heerlijk vind ze dat gelukkig nog steeds en ik ook. In drukte heeft voor mij de draagzak de voorkeur.

We wilden vandaag eens wat anders doen dan de kalverstraat. We besloten eens rechtsaf te slaan vanaf t station. heerlijk de zijstraatjes naast de grachten in. We vonden een schattig bakkerijtje op de haarlemmerstraat genaamd Bake My Day waar we heerlijke croissants met witte chocolade en raspberry muffins gegeten hebben. Chloë zat op de tafel tussen al t heerlijks in , de croissants in en uit de schattige mandjes te halen en in haar mondje proppen.

Maar ehm.. Only in Amsterdam zie je een auto geparkeerd op een plateau in de gracht. Figureer je zomaar bijna (of mischien wel echt) in een Donnie “Maradonnie” clip . En zie je een roodwangschildpad op een skateboard vervoerd worden voor een video. Jup dat is mijn geliefde Amsterdam waar alles kan. 🤪

Bij de Adam toren nog even een drankje gedaan bij de Butcher en Chloë genieten van n schijfje limoen 😳

Ik ben kapot van het lopen en de indrukken maar tegelijkertijd totaal opgeladen. Nagenieten van een goede dag aan de amsterdamse grachten..

Geef een reactie