De Orchideeënhoeve

En dan is het studiedag. Allemaal vrij om er een superdag van te maken maar ja… het pure hollandse onvoorspelbare weer werkte niet mee. Zeg gerust baggerweer! Daarmee gingen de opties voor leuke buitenactiviteiten over boord. We besloten om naar Luttelgeest te tuffen. Op naar de Orchideeën Hoeve! Anders dan dat de naam doet vermoeden gaat het hier om een overdekt Junglepark.

Omdat het best n aardig stuk rijden is voor ons besloten we toen we aankwamen eerst wat te eten en drinken. En is n prima horeca gelegenheid met gezellige ronde tafels , kinderstoelen ruimschoots aanwezig (en schoon! dat zien we vaak anders) en er is vriendelijk en behulpzaam personeel. Er is prima keuze in eten en je kunt een heerlijk broodje bestellen wat vers gemaakt wordt. Je kunt kiezen uit diverse luxe broodsoorten. Quinten wilde graag een kinderpannekoek. Deze wordt rijkelijk versierd met snoepjes aan tafel gebracht.

Ik droeg Chloë in de babydrager tegen me aan om wat meer bewegingsvrijheid te hebben. Nu had ik daar n klein beetje spijt dat ik niet voor de kinderwagen gekozen had. Ook al waren we er op gekleed , het is er tropisch warm en dan is zo’n extra warm lijfje tegen je aan niet prettig. Dat vond Chloë duidelijk ook ; ) Normaal valt ze heerlijk tegen me aan in slaap rond dutjestijd maar deze keer niet.

Quinten begon meteen bij binnenkomst enthousiast aan de speurtocht die je er voor 1 Euro bijkoopt , maar door alles wat er te zien was was hij die al gauw vergeten.

Wat superleuk is dat je een bakje sprinkhanen kunt kopen en die met een pincet aan grote meervallen kunt voeren. Je hoorde de bekkies gewoon klappen. Dat vond ie helemaal geweldig.

Er zijn ook witpenseelaapjes maar helaas hebben wij ze niet kunnen spotten.

Ik genoot vooral van de prachtige bloemen en planten. Wat ontzettend mooi aangelegd allemaal. En zo leuk de vijvertjes met de schildpadden. De hele junglesetting doet me denken aan een film met madonna : Who’s that girl?

Een van de leukste dingen hier vooral voor kinderen (alhoewel? ; ) ) is het voeren van de Lori’s. Je kunt bakjes met een vloeibaar goedje kopen waar ze als bijen op af komen. Ontzettend leuk!

Chloë vond het ook prachtig die riep t uit AAAAAAH AAAAAAAH (haar versie van aai) echt geweldig. Papa was zelf de attractie voor de Lori’s hij kreeg een op zn hoofd die ik er uiteindelijk af heb moeten halen omdat ie ook niet meer van plan was te vertrekken : ))

Quinten vond het wat minder die was nogal overweldigd en werd aangevlogen waarop hij het in de voliere voor gezien hield.

Gelukkig was de schrik van korte duur toen hij bij de speeltuin kwam was het leed zo vergeten. De speeltuin is ontzettend leuk. Hou er wel rekening mee dat ze nat worden! Dus of schone kleren mee of gelijk schoenen en sokken uit en broek oprollen.

Er is bij de speeltuin een koffiehoek met zelfbedieningsapparaat en je kunt iets uit de snoepautomaat halen (voornamelijk chocoladerepen) Wij hadden t inmiddels bloedheet en dan mis je wel iets waar je wat verfrissends te drinken kunt halen. Een frisdrankautomaat had hier fijn geweest. Dat is meteen het enige minpuntje wat ik heb kunnen ontdekken.

Even verder kom je in de prachtige vlindertuin. Hier is het werkelijk net of je in een sprookje loopt waar de vlinders vrolijk om je heen fladderen. Zo onwaarschijnlijk mooi. Echt adembenemend. Je kunt ook n kijkje nemen bij de kweekkassen. erg interessant.

Er is hier zoveel te zien en te beleven. Buiten is nog een vijver met flamingo’s en eenden. Er is ook een eiland voor de Maki’s en kunt de stal in Alpaca’s aaien. Er staat voer om de eenden te voeren (betaald)

Als laatste liepen we door de prachtige zwevende bloementuin. Wederom adembenemend mooi! echt een wow moment. Een mooie gelegenheid voor een familiefoto deze werd gemaakt door een passant , mocht ze dit lezen : Bedankt!

Het was een leuke dag , de Orchideeënhoeve is echt een aanrader. De speurocht is leuk voor kinderen die van avontuur houden. Wij hebben deze keer de theatershow gemist dus daar kan ik niets over zeggen. De enige min vond ik het ontbreken van een gelegenheid om iets fris te drinken halverwege. En je moet niet vergeten om (klein) geld mee te nemen voor de vele voedermogelijkheden.

Onze conclusie is dat het een geweldig uitje is , zeker om te doen op de dagen dat het minder mooi weer is. Binnen maar toch buiten ; )) Wij gaan zeker nog eens een keer.

Laten jullie in reactie weten wat je ervan vond als je ook geweest bent?

Deze review is niet gesponsort

Geef een reactie