Geitjesboerderij de Ridammerhoeve

Vandaag was weer een heerlijke dag om er samen op uit te gaan. Met een ADHD-er binnen het gezin proberen we vaak iets te doen waar hij zijn energie in kwijt kan. We vertrokken richting Amsterdam om naar de geitjesboerderij te gaan. Lekker buiten zijn.

De Ridammerhoeve ligt in het Amsterdamse bos. Er is ruime parkeergelegenheid en ook laadplekken voor electrische auto’s. Vanaf de parkeerplaats loop je een stukje door het bos naar de boerderij. Voor mensen die slecht ter been zijn en een ontheffing hebben is er een parkeerplaats dichterbij. Je mag zelfs je hond (aangelijnt) meenemen naar de boerderij. Dan moet ie wel heel sociaal zijn natuurlijk want op de boerderij scharrelen ook kippen los rond.

Op de boerderij vind je stallen met geiten. De jonge geitjes mogen geflest worden. hiervoor kun je geitenmelk flesjes kopen in de boerderijwinkel. Ook kun je hier heerlijk ontbijten of lunchen. En je kunt er zelf verse eitjes rapen.

Er worden ook workshops gegeven. Ik heb hier n keer met een vriendin kaas gemaakt , ontzettend leuk! En als dat je ding is: Ze geven zelfs yoga tussen de geiten!

Voor de kinderen is deze plek fantastisch er is een prachtige speeltuin met mooie speeltoestellen en zelfs een kabelbaan. En voor de ouders ; ) : er zijn buiten terrassen met mooi weer is het hier heerlijk vertoeven.

Chloë vermaakte zich prima in het gras bij het terras terwijl grote broer de speeltuin onveilig maakte en wij genoten van een lekkere cappuchino

Op de terugweg naar de auto heb ik nog prachtige foto’s van de kinderen gemaakt op een veldje met bloemetjes waar we langs liepen. Deze plek scheeuwde gewoon om foto’s : )

Dit uitstapje is echt een aanrader. Wij zijn er regelmatig geweest toen Quinten klein was en zullen nu met Chloë ook vast weer vaker gaan. De kinderen vinden het prachtig vooral als ze van dieren houden. Het is in principe gratis ( behalve de melkflesjes dan ) Je kunt de speeltuin en de dieren gratis bezoeken dus ook hardstikke leuk voor mensen met een kleiner budget.

Wij gaan in ieder geval gauw weer. Laat je weten wat je ervan vind?

Deze review is niet gesponsort.

Geef een reactie