De leukste uitstapjes

We gaan regelmatig op pad in de weekenden en vakanties , ik dacht mischien is het leuk om eens een opsomming te maken van de leukste uitstapjes die we gemaakt hebben. Of die anderen gedaan hebben en met ons willen delen. Wie weet zit er een leuke tip voor jullie tussen onze favorieten. Zelf ben ik ook altijd blij met leuke suggesties om te doen met de kinderen , dus weet je nog iets leuks? laat het me dan zeker even weten : ) Laat je een reactie voor me achter?

Binnenuitjes

De orchideeënhoeve in Luttelgeest

Deze locatie heeft als het ware een soort binnen jungle waar je allerlei dieren kunt spotten.
Er is ook een vlindertuin die bijna sprookjesachtig aandoet. Alles is prachtig aangelegd , als je van planten en bloemen houd zul je hier echt je ogen uitkijken! Ze hebben zelfs een zwevende bloementuin , werkelijk prachtig! Als de kinderen nog meer energie hebben kunnen ze in het mangrovebos speelparadijs terecht (tip neem droge kleding mee) Er is prima horeca aanwezig.
En je mag er zelf Lori’s voeren ( wel ff kleingeld meenemen ; ) Voor een uitgebreid review over de orchideeënhoeve kun je ook deze blog lezen.

Avonturia in Den Haag

Bij Avonturia de vogelkelder verwacht je in eerste instantie niet dat er zoveel te zien is. Het lijkt in eerste instantie een “gewone” dierenspeciaalzaak maar schijn bedriegt , hier vind je een heuze indoor dierentuin genaamd Mappa Mundia. De kinderen kunnen er (tegen betaling) naar goud zoeken , door de grotten op zoek gaan naar bijzondere dieren en er is goede horeca aanwezig. Je kunt je hier zeker een paar uur vermaken.

Flightdeck Hilversum

Voor een wat sportiever indoor uitje heb ik deze gave tip. Trampolinepark Flight Deck , deze is vooral heel bijzonder vanwege de locatie…binnenin een kerk! Wij hebben hier een partijtje gevierd maar je kunt er ook gewoon komen jumpen. Ideale plek om de energie eruit te springen op een regenachtige dag. Je kunt van tevoren je jumptijd boeken op de website. Ze hanteren aparte tijden voor peuters en grotere kinderen.

Buiten activiteiten

Geertje’s Hoeve Utrecht

Hier had ik al veel positieve verhalen over gelezen , dat moesten we zelf ook eens ervaren. En we werden niet teleurgesteld. Deze boerderij is echt ontzettend leuk voor de kinderen (en de ouders : )) Je kunt er lammetjes knuffelen , flesjes geven , de geiten voeren , spelen in de speeltuin of op een van de vele loopfietsjes, een ponyritje maken en gewoon ook even lekker bijkomen met een bak koffie en wat lekkers. Ik heb me laten vertellen dat het hier altijd snel druk wordt dus ga vroeg!

De Ridammerhoeve Amsterdam

De geitjesboerderij in het Amsterdamse bos. Hier kunnen de kinderen (tegen betaling) de lammetjes een flesje geven. Verse eieren rapen of gewoon de dieren knuffelen en lekker spelen in de speeltuin. Er is een fijn terras maar het is ook binnen in de serre goed vertoeven met iets lekkers. Wij komen hier regelmatig ook soms om op zondag te ontbijten.

Archeon in Alphen aan de Rijn

Bij dit leuke openluchtmuseum is van alles te zien en te doen. Zelf leren boogschieten bijvoorbeeld , of een roofvogelshow bijwonen. Alles en iedereen is in thema. Je beleefd de geschiedenis zie bijvoorbeeld hoe de mensen leefden in de romeinse tijd en de middeleeuwen , hoe ze woonden , kleden en aten. We hebben zelf een paar keer met pasen een brunch geboekt , het eten was erg goed en het was ontzettend leuk voor de kinderen. Er kwam zelfs een troubadour aan tafel en er waren extra kinderactiviteiten.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Met kleine kinderen moet je hier zeker eens naartoe! Dit is zo’n ontzettend leuk park! De kleintjes kunnen heel veel zelf doen dat maakt het extra leuk. Er is een sprookjesbos , allerlei attracties , speeltuin en zelfs een kinderboerderij. De grootste hit is mischien wel het zelf besturen van een bootje. Dit park richt zich vooral op de wat jongere kinderen en is het leukst tot ca 7 jaar maar langer kan natuurlijk altijd ; )) stiekem blijft het gewoon leuk. Vooral als je van sprookjes houd! Ook hier is prima horeca aanwezig.

Hans en Grietje in Zeewolde

Dit restaurant met fantastische speeltuin mocht hier niet ontbreken. Je kijkt er werkelijk je ogen uit! Zowel in als buiten het restaurant is heel veel te beleven. Buiten kun je van mega glijbanen , binnen kun je de vloer omhoog zetten en nog heel veel meer. Het ziet er ook allemaal te gek uit. Echt zo’n plek waarvan je droomt als kind. Het is vooral veel van alles. Erg leuk , maar daar moet je wel van houden (veel prikkels). De pannekoeken waren erg lekker ; ) Als je hier gaat eten moet je zeker speeltijd incalculeren en lekker een uurtje (of twee) eerder gaan. Reserveren is wel aan te raden.

The Corner Bakery in Amsterdam

Deze tip kun je wellicht combineren met een dagje Amsterdam , bezoekje vondelpark of museum. Dit gaat namelijk alleen om eten/drinken maar wat voor iets… Je kunt hier een geweldige Freakshake bestellen bijvoorbeeld (stond op mn bucketlist) of geniet van een superheerlijke pancake breakfast mmmm. We hebben het allebei uitgeprobeerd en het is echt aan te raden! Wij waren in filiaal Amerdam Zuid , een superschattig klein restaurantje met heel vriendelijk personeel. Niet goed voor de lijn maar wel erg fijn : )

The Legostore Amsterdam

Toen deze net was geopend kon zoonlief niet wachten om een bezoekje te brengen. En als je in Amsterdam bent moet je hier zeker even een kijkje nemen. zo gaaf al die megacreaties. Hier zijn ze wel even zoet met zelf bouwen , hun ogen uitkijken of een persoonlijk blokje maken. Een onmisbare tip : neem de lift!

Het muizenhuis Amsterdam

Wie kent de boeken van het muizenhuis niet? De hoofdrolspelers Sam en Julia in een prachtig poppenhuis lijkend decor wat gemaakt is van kartonnen dozen en papiermache. voor de inrichting is veelal gebruik gemaakt van afvalmaterialen. In de Jordaan kun je een kijkje nemen naar de decors in het echt. Hier worden ook de foto’s gemaakt voor in de boekjes Ontzettend gaaf om te zien hoeveel liefde er zit in alle gemaakte miniaturen. Een bezoekje waard , als je toch in Amsterdam bent. Het is een klein winkeltje , zeer leuk om te bezichtigen en je kunt er muizenhuis spulletjes kopen. Je kunt ook vragen hoe iets gemaakt is.Wij kijken thuis graag in de muizenhuisboekjes. Chloë ging naar huis met een schattige kleine Julia.

Geef een reactie