Weekendje Centerparcs

Spontaan riep ik anderhalve week geleden “goh zullen we een weekendje center parcs doen? Michael reageerde gelijk met een “boek maar” en zo geschiede..Vrijdag 14 Februari vertrokken we naar het Heijderbos met een stampvolle SUV , het leek wel een verhuizing! We waren pas laat vertrokken omdat het voor Quinten een reguliere schooldag was. In de avond kwamen we aan in Heijen.

Mijn eerste gedachtte toen we ons 4 persoons huisje betraden “wat is het klein…” In mijn herinnering waren de huisjes veel ruimer. Dat was dus even slikken. Tot onze verbazing was Quinten die eigenlijk helemaal niet buitenshuis wilde slapen gelijk enthousiast. En dat werkte wel aanstekelijk. Het leek hem knus en gezellig. Ik moet toegeven dat zo’n zithoek met openhaard wel iets heeft. We hadden een VIP huisje geboekt dus de bedden waren al opgemaakt , handoeken lagen klaar en we hadden een bubbelbad en sauna. Ook werden er iedere dag verse broodjes aan de deur gebracht. De badkamer zag er verzorgd en luxe uit. De woonkamer deed echter wel gedateerd aan en oogde niet echt fris , het plafond was vergeeld en de tafels zaten onder de kringen. Niet echt uitnodigend.

De eerste avond aten we soep in het huisje. Lekker gemakkelijk. Nadat de kinderen met veel plezier het bubbelbad hadden uitgeprobeerd zat de eerste avond erop. Quinten ging gemakkelijk slapen maar Chloë werd snachts wakker. Het werd een lange nacht.

De volgende ochtend nadat de honden uitgelaten waren konden we aan het ontbijt beginnen. De verse broodjes lagen in de trolley voor de deur en waren heerlijk. We besloten om onze eerste dag te startten in de Aquamundo. Het was heerlijk. Voor Chloë was dit de eerste zwembadervaring en dat beviel heel goed. Er is een leuk apart gedeelte voor de allerkleinsten waar ze zich prima kunnen vermaken. Als papa en mama kun je erbij op de rand zitten terwijl ze genieten van de fonteintjes. We hadden zelf wat badspeelgoed meegenomen. Dit bleek iets waar de meesten niet aan gedacht hadden maar caring is sharing dus al gauw gingen de bekers , gieter en figuurtjes van hand tot hand.

Na het zwembadavontuur besloten we om ergens te gaan lunchen. Het zwemmen had de kinderen aardig vermoeid. Voor Chloë werd het duidelijk tijd voor een middagslaapje. Quinten wilde ook even “chillen” , wat voor een 9-jarige hetzelfde betekent als even languit gamen.

Toen onze schone slaapster eindelijk wakker werd konden we nog net even naar de Jungledome. Wat een prachtige plek! Je waant je er echt op een tropische plek. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Helaas sluit dit paradijsje om 17.00 uur. Ik nam me voor om de volgende dag een uitgebreider bezoek te brengen.

Om 18.30 werden we verwacht bij El Fuego waar ik van tevoren gereserveerd had. Michael kreeg een mandje popcorn mee en Quinten kreeg aanwijzingen naar een plek middenin het restaurant. Omdat we merkten dat Quinten overprikkeld was en ik zelf graag de ruimte inkijk vroegen we aan de ober of het mogelijk was om op een andere plek te zitten. Langs de rand waren nog veel onbezette tafeltjes. Dat kon niet. Er kon niet gewisseld worden. Daar hebben de mensen ook meer voor betaald zei de ober. Dat leek me wat gek en denigrerend. Maar goed we wilden het moment niet laten verpesten.Tijdens het eten bestellen kreeg Quinten een melt down. De ober bleek heel hulpvaardig en wist hem te overtuigen dat ze echt een geweldige kinderhamburger hadden en dat stelde hem enigzins gerust. Chloë had het slaapje echt goed gedaan. Ze heeft heel goed gegeten. We hadden voor haar de gehaktballetjes met knakworstjes besteld. Er zat ook fruit bij en aangevuld met wat van ons erbij had ze een heel gevarieërde en blijkbaar erg smakelijke maaltijd. Quinten genoot ook van zijn hamburger en wij van de steak en spare-ribs en de heerlijke desserts. Wat het eten betreft zeker een aanrader.

  • – niet flexibel
  • + ziet er sfeervol uit
  • + het eten is erg lekker

Na het eten liepen we moe en voldaan terug naar ons huisje. De kinderen vertrokken gelijk naar bed. Helaas voor ons zou het wel weer een lange nacht worden… Waar we overdag tijd tekort komen zijn de nachten extra lang zo : )

De volgende morgen genoten we eerst van een uitgebreid ontbijt en besloten we om daarna te gaan zwemmen. Deze keer hebben we ook in het zwembad gegeten tussen de middag. Daarna viel de jongste zowat om van vermoeidheid na alle zwempret.

Ik bleef bij haar in het huisje voor haar middagslaapje. Michael en Quinten zijn samen naar de Adventuredome gegaan. Aan het eind van de middag zijn we met zn vieren nog even naar de kinderboerderij geweest (erg leuk!) en toen was het alweer tijd voor het avondeten. Deze avond had ik gereserveerd bij het buffetrestaurant. Dat leek me leuk voor Quinten en dat was wel een schot in de roos. Voor kinderen is het hartstikke leuk. Er staat ook een speeltoestel in het restaurant en er is een kinderbuffet en chocoladefontein.

  • – Lange wachtrij ondanks de reservering.
  • +Leuk voor kinderen met een kinderbuffet en klim/glijtoestel

Het regende buiten pijpenstelen , we besloten nog wat te drinken in het dome. Er was nog een kinderdisco bezig en Chloë zat druk met haar armpjes mee te zwaaien. Ze vond het geweldig! Wij genoten van de koffie. Na aankomst in het huisje waren we allemaal op.

Voor mijn gevoel zijn we nergens aan toegekomen. Zo’n niet af gevoel. Ken je dat? Quinten heeft het fantastisch gehad en Chloë denk ik ook. Wij als ouders zijn vooral gevloerd. Met alle voorbereiding en wat je allemaal meesleept met 2 kids en honden is een weekend echt te kort. Omdat wij ook honden meehadden konden we nadat we het huisje uit moesten ook niet nog wat op het park gaan doen dus uit die dag haal je niets extra’s.. Ik kan me voorstellen als je geen hond(en) mee hebt dat je misschien nog even kunt gaat zwemmen. Ik zou zeker voor de kinderen weer gaan maar dan wel langer zodat er ook wat meer ruimte is om iets te ondernemen.

Mijn idee van tevoren: We gaan bowlen. We gaan midgetgolfen. Quinten kan van de kabelbaan en boogschieten en op de autobaan. En misschien nog wel iets met de kidsclub. En voor Chloë het voorlezen en de kidsdisco. De realiteit: Met een kleintje dat nog smiddag’s slaapt is je dag opgebroken.

Ik ben heel benieuwd naar andere ervaringen hiermee en zou het erg leuk vinden als jullie me in een reactie laten weten hoe het jullie is bevallen en of je tips hebt. Welk park zijn jullie geweest of wil je heen? Hebben jullie een van de vele activiteiten gedaan?

Mijn Tips:

  • Badspeeltjes meenemen!
  • Neem je eigen campingbed mee voor je kleintje (zo’n plasticlaag op t matras geeft nogal geluid als de kindjes bewegen)
  • kleingeld meenemen voor de lockers en bijvoorbeeld trampoline etc. (je kunt er wel wisselen maar niet erg handig als je al in je badkleding bij de locker staat)

Geef een reactie